Nyhedsbrev nr. 8-2024

med præcisering af procedure og regler vedr. Havesyn og Hæk

 

HAVESYN

Bestyrelsen arbejder efter følgende procedure jvf. nugældende regler for Havesyn i HF Aablink. Alle regler vedr. havesyn kan findes under foreningens Vedtægter §6, Ordensreglementet under punkterne Haveorden, Beplantning og Gebyrer, og under Forretningsordenen punktet Havesyn.

Hver den 1. tirsdag i måneden foretager bestyrelsen havesyn af alle foreningens 184 haver ml. kl. 17-20 i månederne maj-oktober. Der er vedtaget 2 slags havesyn kaldet STORT og LILLE.

STORT Havesyn indebærer, at bestyrelsen går ind i din have og tilser:

· At der er luget under hækken hele vejen rundt, sådan at jorden er ren for ukrudt mellem stammerne og 40 cm ud

· At der er luget uden for havens hæk til og med midt vej (for hjørnegrunde gælder det hele hækken/vejen rundt)

· At der ikke er frøstande enten ved mælkebøtter eller græs, der kan fyge over til naboerne

· At der ikke er ukurante planter i hækken. Foreningens hæk må kun bestå af Tjørn eller Naur

· At haven er dyrket iht. fællesreglerne for kolonihaver i Aalborg kommune og foreninger under Kolonihaveforbundet

· At der ikke står ting op ad hækken

· At der er tilstrækkelig jord under hækken, sådan at rødderne ikke er synlige

· At græsset er slået på arealet uden for haven (haverne på vej 0)

· At hække ud til brandveje holdes (luges og klippes)

· At påpege såfremt haven trænger til en generel oprydning (risiko for skadedyr mv)

Havelågen skal altid være ÅBEN ved STORT havesyn. Låst låge indebærer gebyr på kr. 500,00

LILLE Havesyn indebærer samme opgave for den enkelte have-lejer, men bestyrelsen går ikke ind i haverne, der gerne må være låst.

Du skal IKKE ringe eller skrive til bestyrelsen, hvis du ikke har nået at få gjort din have klar til det ordinære havesyn.

Hvis synet vurderer, at din have ikke kan godkendes, vil du modtage en venlig påtale i form af en mail under overskriften ”Din have savner dig”. Heri står der, hvor din have mangler din opmærksomhed og arbejdsindsats. Bestyrelsen foretager ekstra havesyn onsdag i ugen efter det ordinære havesyn i de haver, der har fået en såkaldt påtale. Ved ekstrasynet skal havelågen igen være åben, uanset om det ordinære havesyn var stort eller lille. Ekstrasynet foregår også ml. kl. 17 og 20. Der udstedes kun gebyr, hvis din have heller ikke kan godkendes ved ekstrasynet, eller din låge er låst.

HVIS du helt undtagelsesvis ikke har mulighed for at låse din havelåge op (f.eks. hospitalsindlæggelse eller udenlandsrejse) kan du FORUD for havesynet, gerne i god tid og senest et par dage før, skrive en mail til bestyrelsen. Så finder vi naturligvis en løsning på dét.

HÆKKEN

Bestyrelsen arbejder efter følgende procedure jvf. nugældende regler for Hækken i HF Aablink. Alle reglerne vedr. hæk kan findes under foreningens Vedtægter §6 og under Ordensreglementet, punkterne Hækken, Beplantning og Gebyrer.

På seneste Generalforsamling i 2024 blev det vedtaget, at der fra foreningens side kun skulle være krav om ét årligt hækklip, nemlig inden 1. juli. Øvrige regler for hækkens vedligehold og højde er uændrede.

Det betyder:

· At bestyrelsen fortsat skal holde øje med hækkens trivsel og vedligehold

· At bestyrelsen fortsat kontrollerer at hækken er klippet efter forskrifterne og at der udstedes gebyr med det samme for hække, der ikke er klippet ved deadline.

· At have-synet i oktober vil have fokus på at foreningens hække ikke er lavere end 1,50 m og ikke højere end 1,80 m (mod Thistedvej, Åen og nord for Aablink dog 2,00 m)

· Hækkens højde måles fra stammen nederst til hækkens øvre tætte bevoksning (altså ikke til højeste skud)

· At havesynet i oktober kræver at lågen er åben, sådan at bestyrelsen kan komme ind og måle hækken hele vejen rundt. Der pålægges gebyr for låst låge efter sædvanlige regler.

Hvis hækken måles for høj i oktober, aftales dato for ny måling i begyndelsen af marts året efter. Der udstedes altså ikke gebyr for en hæk, der måles for høj i oktober måned. På den måde har have-lejeren mulighed for at få hækken klippet til en højde, der overholder reglerne, men over en lang periode, hvor hækken ikke vokser yderligere. Evt. gebyr kan dog falde ved ekstrasynet, hvis hækken stadig er for høj.

HUSK GENERELT: Alle havemedlemmer er forpligtede til at holde sig orienteret om de til enhver tid gældende regler. Generalforsamlingen har mulighed for at drøfte og beslutte ændringer i nugældende forhold, under skyldig hensyntagen til både Kolonihaveforbundets regler og Alm. bestemmelser for Kolonihaver i Aalborg kommune.

Alle love og regler er at finde på www.haveselskabetaablink.dk